26 Kasım 2010 Cuma

Prensesin Uykusu



Babam ve Oğlum filmini 3 defa izlemiş biri olarak, sırf Çağan Irmak yapımı olduğu için konusu hakkında hiçbir şey bilmeden gitim bu filme.Bir önceki seansın çıkışını beklerken Redd müziklerini tanıdım ve o zaman anladım Presensesin Uykusu adının Redd'in çok sevdiğim bir şarkısından geldiğini. 

Filmin ana karakteri yetimhanede büyümüş bir kütüphane görevlisi olan Aziz.Bir ayağı topal ve yüzü sürekli güler vaziyette.Filmin başında bu ne acaba deli mi bu adam diyorsunuz , filmdeki karakterler gibi ama sonra anlıyorsunuz Aziz'in yüzünün böyle olduğunu.

Aziz yetimhanedeki en yakın arkadaşıyla aynı evde yaşamaktadır.Bir gün evlerinin üst katına Seçil adında bir kuaför ve küçük kızı taşınır.Aziz Seçil'den çok hoşlanır ama Seçil başından çok şey geçmiş bir kadın olarak herkese güvensizdir ve Aziz'i tersler.Bir gün Seçil'in belalısı evi basar , kavga sırasında Gizem düşer ve komaya girer. Aziz, Gizem'i ve Seçil'i hiç yalnız bırakmaz.Gizem'in yeni eve taşındıktan sonra tutmaya başladığı günlüğünde yazan üç tane dileği vardır , kendini bunları gerçekleştirmeye adar ve Gizem'in uykuda olduğu sürede deftere yazmayı sürdürür.

Filmin başları sanki biraz sıkıcı gibiydi , hep böyle mi gidecek derken Genco Erkal'ın sahneye çıkışıyla acayip tatlı bir hikayeye dönüştü.Görsel efektler ve geçmişi anlatırken kullanılan çizgi filmcikler çok güzeldi.Ve tabi ki Redd sever biri olarak film müzikleri benim çok hoşuma gitti.Gerçi hikayenin bu kadar Redd'e dayalı olması biraz sırıtmıştı ama yine de genel olarak tatlı, güzel vakit geçirten bir film, tavsiye edebilirim.

Hiç yorum yok: