30 Eylül 2010 Perşembe

Borsa : Para Asla Uyumaz


 1987 yılında çekilmiş Wall Street filminin ikincisi.İlk filmde kanunsuzluk yapıp hapse giren Gordon Gekko bu filmde hapisten çıkar ve bir anda anılarını anlatmak üzere televizyondan televizyona koşmaya başlar, üniversitelerde seminerler verir.Gekko'nun hırsı yüzünden ailesini dağıttığını düşündüğü için kendisinden nefret eden kızı ise ironik bir şekilde babası gibi Wall Street borsacısı bir genç olan Jake' le mutlu bir beraberlik sürdürmektedir.

 Jake'in patronu ve yol göstericisi Louis Zabel ise şirketi battığı için intihar eder ve Jake bunun için kurt bir işadamı olan Bretton 'ı suçlar.Ondan intikam almak için de Gordon'dan yardım ister.Gordon ise bunu ancak kızıyla barışmasına yardım ederse kabul edeceğini söyler.
Daha sonra film boyunca, Gordon'un ve Jake'in Winnie'yi ikna etme çabalarını, Jake'in intikam almak için yaptıklarını izliyoruz, Jake ve Winnie 'nin evlilik yolunda ilerleyen ama yaşananlarla nedeniyle darbe alan ilişkilerine tanık oluyoruz.Henüz izlemeyenleri de düşünerek daha fazla ayrıntıya girmeyeyim, ama filmde bol bol sürprizler var. 

Son 20 dakikaya kadar gayet güzel olduğunu düşündüğüm filmin 'hadi bari mutlu son olsun' diye yazıldığını düşündüğüm sonu bence çok saçmaydı. Zaten hikayenin gidişatını duyguların  ( sadece aşk değil, aile sevgisi, hırs ,nefret ...) fazlasıyla etkilediği bir filmde,  üstüne bir de abartılmış duygusal sahneler beni çok sıktı.

Sanırım bu filme 10 üzerinden 6 veriyorum, izlenebilir, ama sinemada değil de belki evde daha ucuz yoldan.Belki ilkini izledikten sonra izlense daha güzel gelir mi bilmiyorum.
İzleyen olursa yorumlarını beklerim.


Hiç yorum yok: