10 Aralık 2009 Perşembe

A Christmas Carol - Yeni Yıl Şarkısı


Charles Dickens'ın aynı adlı kitabından uyarlanan animasyon film.Ebenezer Scrooge
ve Jacob Marley birbirinden cimri yaşlı adamlardır ve iş ortaklarıdır.Bir gün Marley Noel zamanı ölür.Aradan 7 yıl gecer.O öldükten sonra Scrooge yanına bir katip almıştır ama çok az maaş vermektedir ve para gitmesin diye soğukta çalıştırmaktadır adamı.Scrooge'un bir de yegeni vardır , çok iyi kalpli cömert bir adamdır.Onu Noel'in güzel bir zaman olduguna ve insanların mutlu olması gerektigine inandırmaya calısır ama Scrooge hayatta mutlu olunacak hicbirsey olmadıgına ve Noel'in aptalca bir sey olduguna inanmayı sürdürür.


O gece garip birşey olur ve Marley'in hayaleti Scrooge'a görünür.Her yanında zincirlerle bağlanmış külçeler vardır ve onları sürükleyerek biryerlere gitmek zorundadır.Scrooge'a kendinden ders almasını tembihler ve kendisine 3 hayaletin musallat olacagını söyler.Biri geçmiş Noellerin , biri şimdiki Noel'in digeri de gelecek Noellerin hayaletidir.

Marley'in söylediği gibi ilk önce geçmiş Noellerin hayaleti gelir ve Scrooge'u çocukluguna götürür.Köşesinde oturan yalnız bir cocuktur,hep dışlanmaktadır.Çocuklugunu hatırlayınca Scrooge cok duygulanır.Daha sonra gençlik günlerini,nişanlısını görür.İlk başlarda çok tatlı bir adamdır ama para onu degistirir , bu yüzden nişanlısı da onu terkeder.

Daha sonra bugünün Noel'inin hayaleti gelir.Katibinin ailesini gösterir ona.Birçok çocugu vardır,çok fakirlerdir ve bir çocugu da sakattır.Scrooge o cocuk icin cok üzülür.Katibin karısı Scrooge icin kötü şeyler söyler ama katip ona katılmaz.

O gün de bitince gelecek Noel'in hayaleti gelir ama o Azraildir.Scrooge ondan kacmak icin elinden geleni yapar ama sonunda kendini ölmeden mezarında bulur.Sonrasında uyanır ve bunun bir kabus oldugunu anlar.Cok korkmustur ve gercekleri anlamıstır.O gunden sonra çok iyiliksever,cömert ve Noel'i çok seven bir insan olur.

Konusu basit ama eğlenceli bir hikaye.Ben size bir özet geçtim filmde daha tabi ki birçok olay var.3 boyutlu izledik biz filmi , çok güzeldi.Karlar üstümüze üstümüze yagıyordu sanki..

Kısacası ben filmden cok zevk aldım, size de tavsiye edebilirim..

Hiç yorum yok: